I Opština Plandište sadi drveće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Opština Plandište sadi drveće

Sveobuhvatnoj akciji pošumljavanja priključila se i Opština Plandište, a stabla sibirskog bresta posađena su danas u dvorištu OŠ „Jovan Sterija Popović“ u Banatskom Sokolcu.

Dvorište OŠ “Jovan Sterija Popović” u Banatskom Sokolcu, uskoro će dobiti novi izgled, jer je odlučeno da se, za početak, baš ovde posadi nekoliko desetina sadnica. Kako se sadnja odvija pored sportskih terena, akciji su se, pored lokalnih funkcionera, vrlo rado priključili i sportisti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Među njima su i oni čiji su uspesi odavno prevazišli nivo opštine, kao npr. vicešampion Srbije u rvanju.

“Trebalo bi zapravo da podignemo svest kod mladih ljudi da budu društveno odgovorni, da paze na svoju okolinu, i da im svojim primerom pokažemo da i oni treba sve ovo da rade”, poručuje plandištanski rvač Strahinja Brekić, sada u Rvačkom klubu Novi Sad.

Sadnja drveća deo je započete šire akcije uređenja opštine, u kojoj učestvuju predstavnici lokalne samouprave:

“Jako je bitno da vodimo računa o našoj životnoj sredini, a znamo svi da na teritoriji Vojvodine nažalost nema dovoljno šuma, i suština je da se posadi što više drveća koje će proizvoditi kiseonik. Sadimo 150 sibirskih brestova, to je drvo koje brzo raste, pa će brzo oformiti i krošnje, a videćemo u budućem periodu da to budu i neke kvalitetnije vrste drveća”, objašnjava predsednik Opštine Plandište Jovan Repac.

Nakon akcije u ovom mestu, sadnja je nastavljena u Miletićevu i u samom Plandištu, a nove sadnice dobiće i druga plandištanska sela, naredne godine. Do tada, na teriotriji opštine, biće organizovane i druge društveno odgovorne akcije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.