Hteli da steknu imunitet krda, sad imaju najvišu stopu smrtnosti na svetu

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 13:46

Hteli da steknu imunitet krda, sad imaju najvišu stopu smrtnosti na svetu

London -- Sa više od 500 umrlih na milion stanovnika, Velika Britanija trenutno beleži najveću stopu smrtnosti od posledica kovida 19, prenosi Independent.

Stopa smrtnosti od koronavirusa u Velikoj Britaniji u proteklih nedelju dana veća je nego u Francuskoj i Italiji zajedno.

Na drugom mestu u svetu po stopi smrtnosti u poslednjih sedam dana iza Britanije našla se Švedska.

U poslednja 24 čaša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Velikoj Britaniji je još 118 ljudi umrlo od posledica zaraze koronavirusom, ukupno 36.793 od početka epidemije.

Veći broj umrlih od kovida 19 u svetu jedino je zabeležen u Sjedinjenim Državama - 99.805.

Uprkos tome, broj smrtnih slučajeva po milionu stanovnika veći je u Britaniji nego u SAD, koje imaju veći broj umrlih, ali i veći broj stanovnika.

Prošle nedelje novih smrtnih slučajeva nije bilo na Novom Zelandu, dok se zbog malog broja testiranih pretpostavlja da je u Brazilu mnogo više ljude umrlo od posledica kovida 19 nego što zvanični podaci pokazuju.

Još od 20. maja dnevni broj umrlih od koronavirusa je u padu u Velikoj Britaniji i SAD, kako mere karantina i druge preventivne mere počinju da daju rezultate.

Sličan trend se može zapaziti i u Francuskoj i Italiji.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze u ovim zemljama takođe je u padu, što znači da će i broj umrlih od njegovih posledica biti manji. Međutim, ovaj trend bi mogao da se preokrene, sada kada dolazi do ublažavanja mera karantina u ovim zemljama.

Neki eksperti upozoravaju da bi prerano ukidanje mera karantina moglo da dovede do drugog talasa epidemije.

Podsetimo, premijer Britanije Boris Džonson najpre je u martu zagovarao strategiju "imuniteta krda", ali je zbog pritiska javnosti odustao od nje.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveću stopu smrtnosti od COVID-19 bilježi Velika Britanija

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2020

LONDON - Sa više od 500 umrlih na milion stanovnika, Velika Britanija trenutno bilježi najveću stopu smrtnosti od posljedica COVID-19, prenosi Indipendent.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Austrija je proglašena za najbolju zemlju u borbi sa koronom: Druge zemlje nisu baš tako dobro prošle

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020

Velika Britanija beleži čak 500 umrlih na milion stanovnika, a iza njih ide Švedska...Sa više od 500 umrlih na milion stanovnika, Velika Britanija trenutno beleži najveću stopu smrtnosti od posledica COVID-19, prenosi Indipendent...Stopa smrtnosti od korona virusa u Velikoj Britaniji u proteklih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.