Haos u Grčkoj - protest zbog vakcinacije, sukobili se demonstranti i policija VIDEO

Izvor: B92, 21.Jul.2021, 22:15

Haos u Grčkoj - protest zbog vakcinacije, sukobili se demonstranti i policija VIDEO

Grčka policija je suzavcem i vodenim topom u Atini rasterala mnoštvo koje je ptotestvovalo protiv vakcinisanja protiv koronavirusa.

Oko 1.500 ljudi učestvovalo je u protestu ispred parlamenta, drugi put u nedelju dana, protiv grčkog plana vakcinacije protiv kovida 19. Protest je prošle srede privukao više od 5.000 ljudi, od kojih su neki mahali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grčkim zastavama.

Proteste je podstakla oluka vlade doneta ranije u julu o obveznoj vakcinaciji zdravstvenih radnika i zaposlenih u domoima za starije. Vlada je iznela prijedlog da bi se i druge grupe, poput učitelja, moralevakcinsiati na jesen.

Proteklih nedelja raste broj zaraženih u Grčkoj, dok su vlasti zabeležile gotovo 3.000 novih slučajeva u sredu, zbog čega se ukupan broj zaraženih od početka pandemije popeo na 463.473. Umrlo je više od 12.800 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.