Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Nov.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Objava o puštanju Šešelja tek kad napusti Nizozemsku

Haški tribunal iz sigurnosnih razloga uvijek objavljuje kada je neko pušten na privremenu slobodu tek kada napusti Nizozemsku, a tako će biti i u slučaju Vojislava Šešelja, saopćeno je iz suda.

Pretresno  vijeće tribunal odobrilo je Šešeljevo  puštanje na slobodu zbog bolesti.

Vlada Srbije je dostavila Haškom tribunalu uvjetne  garancije za puštanje optuženog  Šešelja.

Vojislav Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << optužen je  za ratne zločine, progone na političkoj, rasnoj ili vjerskoj osnovi, nehumana djela, ubistva, mučenja, okrutna postupanja, razaranja, deportacije i druga kršenja zakona i običaja ratovanja  počinjene protiv civilnog stanovništva Hrvatske, Vojvodine i BiH.

U  pritvroskoj jedinici Haškog  tribunala, je  od 24. februara 2003.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reakcije u BiH: Puštanje Šešelja poraz Tribunala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Nov.2014

Vojislav Šešelj, nakon jedanaest i po godina pritvora u Haškom Tribunalu, izlazi na privremenu slobodu i prvi je optuženik za ratne zločine koji je bezuslovno pušten...Pred Tribunalom mu se sudilo za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Hrvatskoj, BiH, ali i za...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.