HITNO OGLAŠAVANJE RIK-a ZBOG LAŽNIH VESTI: Apsurdni navodi i sramne tvrdnje da je primećen težak oblik izbornih nepravilnosti

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2023, 12:10

HITNO OGLAŠAVANJE RIK-a ZBOG LAŽNIH VESTI: "Apsurdni navodi i sramne tvrdnje da je primećen težak oblik izbornih nepravilnosti"

Takođe, i Gradska izborna komisija (GIK) saopštila je da su potpuno netačni navodi pojedinih medija o nepravilnostima na biračkim mestima u Beogradu.

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević demantovao je danas da se na biračkim mestima na Novom Beogradu i Starom gradu vrši pritisak na birače, a posebno "neosnovane i sramne tvrdnje da je primećen težak oblik izbornih nepravilnosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Apsurdni su navodi da se na biračkim mestima na Novom Beogradu i Starom gradu vrši pritisak na birače, a posebno neosnovane i sramne tvrdnje da je primećen težak oblik izbornih nepravilnosti - saopštio je Dimitrijević.

Dimitrijević je još jednom podsetio da glasanje na svim biračkim mestima sprovode birački odbori, koje, pored stalnog sastava, čine i predstavnici svih podnosilaca izbornih lista, kojih na biračkim mestima ima ukupno 148.987.

- Nakon kontrole koju je Republička izborna komisija sprovela, utvrđeno je da na biračkom mestu 46, opština Stari grad, postoji kontrolni listić, popunjen u skladu sa propisima - naveo je predsednik RIK.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

GIK: Netačne informacije o nepravilnostima u glasanju na Vračaru

Izvor: Blic, 17.Dec.2023

Gradska izborna komisija saopštila je da je povodom napisa u pojedinim medijima, prema kojima je na jednom biračkom mestu na Vračaru birač glasao bez pokazivanja dokumenata, GIK izvršila proveru tih navoda i utvrdila da je u pitanju potpuno netačna informacija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.