Gutereš o Libiji: Reagovati neodložno i odlučno

Izvor: B92, 19.Jan.2020, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutereš o Libiji: Reagovati neodložno i odlučno

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je međunarodnu zajednicu da neodložno i odlučno reaguje da se spreči građanski rat velikih razmera u Libiji.

Kako navodi, to bi imalo razoran uticaj na ceo region.

Gutereš je, na otvaranju međunarodne konferencije o Libiji u Berlinu, istakao da nema vojnog rešenja za Libiju.

"Sada je vreme za neodložnu i odlučnu akciju da bi se sprečio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građanski rat velikih razmera", kazao je Gutereš, preneo je Tas s.

Gutereš je upozorio da bi takav sukob izazvao "humanitarnu noćnu moru", kao i da bi zemlja bila "ranjiva zbog stalnih podela".

On je podsetio da je na hiljade ljudi ubijeno ili ranjeno tokom sukoba u Libiji, a oko 170.000 je bilo primorano da napusti domove.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gutereš o Libiji: Reagovati neodložno i odlučno

Izvor: Blic, 20.Jan.2020, 00:03

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš pozvao je danas međunarodnu zajednicu da neodložno i odlučno reaguje da se spreči građanski rat velikih razmera u Libiji što bi imalo razoran uticaj na ceo region.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.