Grk pokušao da bez prijave iznese iz Srbije 89.000 evra

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grk pokušao da bez prijave iznese iz Srbije 89.000 evra

Uprava carina saopštila je da su pripadnici te službe na prelazu Preševo sprečili grčkog državljanina da bez prijave iz Srbije iznese 89.000 evra.

Kako se navodi, carinici su u saradnji sa policijom, novac otkrili tokom pregleda "mercedesa" nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji grčki državljanin sa prebivalištem u Nemačkoj.

"Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vozač je rekao da sa sobom nosi samo lične stvari. Detaljnim pregledom putnika i automobila ustanovljeno je da on u džepovima jakne, u kaseti ispred suvozačkog sedišta, u ličnoj torbici, kao i u torbi za laptop, krije čak 89.000 evra koje nije prijavio", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je državljaninu Grčke vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Na Preševu sprečen pokušaj šverca skoro 90.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2019

Carinici na prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, pronašli su i zaplenili 89.000 neprijavljenih evra koje je jedan Grk pokušao da iznese iz Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.