Grčke vlasti tragaju za grupom koja preti trovanjem hrane

Izvor: B92, 20.Dec.2017, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčke vlasti tragaju za grupom koja preti trovanjem hrane

Atina -- Grčke vlasti krenule su u potragu za grupom koja je zapretila da će tokom praznika zatrovati neke pakovane prehrambene proizvode hidrohloričnom kiselinom.

Grčka Uprava za hranu pozvala je juče sve potrošače u Atini i Solunu da u periodu od 20. do 25. decembra ne kupuju boce "koka-kole" i "koka-kole lajt" od 1,5 litra, mleko "delta" u pakovanju od jednog litra i pakovanja kobasica "ifantis", prenosi danas AP.

Takođe poziva supermarkete da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povuku sa polica te proizvode, a potrošače uverava da preduzima sve moguće mere kako bi zaštitila javno zdravlje.

Pretnju trovanjem hranom uputila je na internetu grupa koja sebe naziva "Crnozeleni piromani" (Blackgreen Arsonists), a slične pretnje su upućivane i u prošlosti u vreme Božića, ali nijedan slučaj trovanja nije bio prijavljen, napominje američka agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otrov u koka-koli i mleku?!

Izvor: Mondo, 20.Dec.2017

Grčke vlasti krenule su danas u potragu za članovima grupe koja je zapretila da će tokom božićnih praznika zatrovati neke pakovane prehrambene proizvode hidrohloričnom kiselinom...Foto: Mondo/Stefan Stojanović..Grčka Uprava za hranu pozvala je juče sve potrošače u Atini i Solunu da u periodu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.