Grčka bi trebalo da se otvori za turiste 15. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 19:05

Grčka bi trebalo da se otvori za turiste 15. maja

Grčka bi trebalo da bude u mogućnosti da se otvori za turiste od 15. maja, potvrdio je danas premijer Kirijakos Micotakis, rekavši da pandemija korona virusa pokazuje znake stabilizacije čemu je doprinelo uvođenje vakcina.

"Vakcine, samotestiranje i lepše vreme čine nas sigurnim da se ova avantura bez presedana završava", rekao je Micotakis u posebnom televizijskom obraćanju, prenosi Rojters.

Ipak, premijer je dodao da su stope slučajeva i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << visoke i da ljudi ne bi trebalo da putuju tokom uskršnjeg vikenda, koji počinje 30. aprila.

"Rekao sam da nam je cilj bezbedan Uskrs i slobodno leto", ponovio je Micotaks.

Dodao je da bi restorani trebalo da mogu da se otvore od 3. maja, a škole 10. maja.

Vlada je ovog meseca započela masovnu distribuciju besplatnih kompleta za kućno testiranje kako bi ponovo otvorila srednje škole i neke službe, jer želi da dovoljno kontroliše situaciju pre početka turističke sezone 15. maja.

Zdravstvene vlasti su danas prijavile 3.015 novih slučajeva kovid-19 i 86 smrtnih slučajeva. Ukupan broj slučajeva i smrtnih slučajeva dostigao je 323.644, odnosno 9.713, navodi agencija.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grčka 15. maja otvara turističku sezonu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Apr.2021

Grčka je saopštila da 15. maja otvara turističku sezonu, kada će biti ukinuta i zabrana putovanja između različitih regiona u zemlji. Premijer Kirijakos Micotakis rekao je 21. aprila u televizijskom obraćanju da pandemija korona virusa pokazuje znakove stabilizacije čemu je, kako je naveo,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.