Gradske vlasti Njujorka, u borbi protiv glodara, uvode zamku za pacove na bazi alkohola

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2019, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske vlasti Njujorka, u borbi protiv glodara, uvode zamku za pacove na bazi alkohola

Gradske vlasti Njujorka otkrile su danas novo oružje, zamku na bazi alkohola u borbi protiv pacova kojima je grad preplavljen.

Njujork dugo vodi rat protiv tih glodara.

Od 2014. godine potrošeno je nekoliko miliona dolara za sredstva za iskorenjivanje pacova u metrou.

Do sada su korišćene razne metode, među kojima i ulične mačke, ali su se vlasti sada odlučile na zamku na bazi alkohola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Pacov je naveden da se popne na posudu visoku oko 60 centimetara posle čega se pokreće poluga koja baca glodara u posudu koja može da primi do 80 pacova. Glodari omamljeni plivaju u tečnosti na bazi alkohola dok se ne udave.

Tokom probe nove sprave uhvaćeno je 107 pacova za mesec dana.

Njujork je suočen sa "krizom pacova" godinama. Glodari se pojavljuju i na ulicama i u metrou.

Jedan video spot na JuTjubu, koji je postao popularan 2015. godine, prikazuje pacova kako vuče parče pice duž dugačke pokretne stepenice metroa

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Njujork u borbu protiv pacova kreće i alkoholom

Izvor: Danas, 06.Sep.2019, 00:24

Gradske vlasti Njujorke otkrile su novo oružje, zamku na bazi alkohola u borbi protiv pacova kojima je grad preplavljen. Članak Njujork u borbu protiv pacova kreće i alkoholom se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.