GRČKI PREMIJER BRUTALNO ODBRUSIO ERDOGANU: Ne pristajemo na ucene, odgovorićemo na sve pretnje Ankare

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2020, 22:41

GRČKI PREMIJER BRUTALNO ODBRUSIO ERDOGANU: Ne pristajemo na ucene, odgovorićemo na sve pretnje Ankare

Atina ostaje oprezna, upućuje vojsku i poseže za diplomatijom kako bi rešila probleme

Turska reakcija na sporazum Grčke i Egipta o uspostavljanju ekskluzivne ekonomske zone pokazuje da Ankara ne može da se "pomiri sa evropskim principima 21. veka i da ostaje zaglavljena u logici upotrebe sile i pretnji - rekao je grčki premijer Kirjakos Micotakis povodom eskalacije tenzija u istočnom Mediteranu.

- Grčka nije zemlja koja preti drugima, ali ni zemlja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pristaje na ucene - rekao je Micotakis i dodao da .

- Grčka neće izazivati tenzije, ali će odgovoriti na svaki izazov - kazao je on.

Podsetio je da je Grčka potpisala sporazume sa Italijom i Egiptom o zoni u Sredozemnom moru koji u okviru međunarodnog prava garantuju napredak i prosperitet.

Micotakis je ocenio da to što je Brisel odmah na grčki zahtev sazvao vanredni sastanak spoljnopolitičkog odbora EU o ponašanju Turske u istočnom Mediteranu, "potvrđuje da se to pitanje ne tiče samo grčko-turskih odnosa, već i odnosa EU i Turske.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne pretimo, ali i ne pristajemo na ucene"

Izvor: B92, 12.Avg.2020

Premijer Grče Kirjakos Micotakis izjavio je da ta zemlja ne preti drugima, ali i ne pristaje na ucene povodom eskalacije tenzija u istočnom Mediteranu..."Grčka nije zemlja koja preti drugima, ali ni zemlja koja pristaje na ucene", rekao je Micotakis i dodao da Atina ostaje oprezna, upućuje vojsku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.