GORE OD NAJGOREG OBLIKA KOMUNIZMA: Turska vlada zatvorila 130 medija

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jul.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GORE OD NAJGOREG OBLIKA KOMUNIZMA: Turska vlada zatvorila 130 medija

Turske vlasti naredile su danas zatvaranje više od 130 različitih medija kao odgovor na nedavni neuspeli vojni udar, izveštava Rojters, citirajući CNN Turk. 

Vlast je zatvorila tri novinske agencije, 23 radio stanice, 16 TV kanala, 45 dnevnih novina, 15 magazina, kao i 29 izdavača i distributera u nizu mera kojim kažnjava pučiste.

Oko 1.400 pripadnika vojske je otpušteno u poslednjim merama turske vlade. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Iz vojske je otpušteno 1.684 vojnika, navodi CNN Turk prenoseći delove vladinog dekreta.

Pogledajte presek vesti koje su obeležile dan:

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ERDOGANOV OBRAČUN S MEDIJIMA: Zatvara 16 televizija, 45 dnevnih novina, tri novinske agencije!

Izvor: Kurir, 28.Jul.2016, 12:12

...Ovo predstavlja sve jači udar na one koji su učestvovali u propalom vojnom udaru i protivnike predsednika Redžepa Tajipa Erdogana..Otpušteno je ukupno 1684 vojnika, a izdata su naređenja za zatvaranje tri novinske agencije, 16 televizijskih kanala i 45 dnevnih novina, saopštila je CNN Turk..Ovi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.