Francuska zabrinuta zbog bekstva porodica džihadista iz kampa u Siriji

Izvor: Beta, 13.Okt.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska zabrinuta zbog bekstva porodica džihadista iz kampa u Siriji

Francuska izražava zabrinutost posle bekstva oko 800 članova porodica džihadista Islamske države iz kampa koji su držali Kurdi na severoistoku Sirije, saopštila je danas francuska vlada koja je pozvala Tursku da što je pre moguće obustavi ofanzivu u tom delu Sirije."Naravno da smo zabrinuti zbog onog što bi moglo da se dogodi tamo i zato želimo da Turska što je pre moguće završi ofanzivu koju mi osudjujemo", rekla je portparolka vlade Sibet Ndiaj.Kurdske vlasti saopštile su danas da je oko 800 osoba, članova porodica džihadista Islamske države pobeglo iz kampa na severu Sirije, u čijoj se blizini bore kurdske i proturske snage.Kurdi su naveli da je 785 članova porodica džihadista pobeglo iz kampa Ajn Isa koji je ostao bez čuvara.Turska je u sredu pokrenula vojnu ofanzivu protiv kurdskih snaga na severoistoku Sirije, jer ih smatra teroristima.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin upozorava: Moguće bekstvo članova Islamske države iz zatvora u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:10

Putin je ovo rekao prilikom posete Turkmenistanu...Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas da bi pripadnici takozvane Islamske države koji se trenutno nalaze u zatvoru na severoistoku Sirije, mogli da iskoriste tursku vojnu operaciju i da pobegnu...On je, tokom posete Turkmenistanu, rekao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.