Najnovije fotografije Kima Džonga Ila stare više meseci

Izvor: Blic, 13.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnovije fotografije Kima Džonga Ila stare više meseci

Fotografije severnokorejskog lidera Kima Džonga Ila objavljene u subotu verovatno su snimljene pre više od dva meseca i pre navodnog šloga koji je doživeo taj političar, javili su danas južnokorejski mediji.

Spomenute fotografije, objavljene u subotu na državnoj televiziji Severne Koreje, prve su prikazane u poslednja dva meseca, od kada lider te zemlje nije viđen u javnosti, podseća Rojters. Na njima se vidi Kim, u dobrom zdravstvenom stanju i sa naočarima za sunce, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na smotri jedne ženske vojne jedinice. Objavljivanjem fotografija, Pjongjang je želeo da prikaže da je lider dobrog zdravlja i da prekine špekulacije o njegovom zdravlju koje su počele da se šire posle izveštaja američkih i južnokorejskih obaveštajnih službi da je Kim doživeo šlog u avgustu, naveo je Rojters. Međutim južnokorejski mediji, pozivajući se na stručnjaka za hortikulturu sa seulskog Nacionalnog univerziteta, ocenjuju da je fotografija verovatno snimljena u julu ili u avgustu jer zelenilo u pozadini uopšte nema požutelog lišća karakterističnog za oktobar.

Podaci o zdravlju severnokorejskog lidera se smatraju državnom tajnom. Kim se u septembru nije pojavio na vojnoj paradi organizovanoj zbog proslave 60. godišnjice državnosti Severne Koreje, a ni u petak nije bio prisutan na godišnjici vlađuće Radničke partije Koreje, iako su državni mediji prethodne sedmice bili objavili da je uživo gledao jednu fudbalsku utakmicu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fotografije Kima Džonga Ila stare

Izvor: RTS, 13.Okt.2008

Fotografije severnokorejskog lidera Kima Džonga Ila objavljene u subotu verovatno su snimljene pre više od dva meseca i pre navodnog šloga koji je doživeo taj političar, javili su južnokorejski mediji. .Spomenute fotografije, objavljene u subotu na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.