Fabrici: Zapadni Balkan u fokusu nove EK, portfolio isti

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici: Zapadni Balkan u fokusu nove EK, portfolio isti

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da Zapadni Balkan ostaje prioritet novom sastavu Evropske komisije, predvođenom Ursulom Fon Der Lajen.
Sem Fabrici je to rekao na konferenciji "Pet godina pregovora: Koliko je Srbija daleko od članstva u EU >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << " .

Ukazao je da će ključna pitanja za države na Zapadnom Balkanu tokom mandata nove Evropske komisije biti strukturne reforme.
"Portfolio za Zapadni Balkan ostaje isti, struktura ostaje ista, a to su vladavina prava, razvoj ekonomije, razvoj javne administracije, borba protiv korupcije, dobri odnosi sa susedima, kao i rešavanje regionalnih sporova", naveo je Fabrici.
Fabrici je, takođe, rekao da će se nova EK baviti pitanjima poput klimatskih promena, zelene i održive životne sredine, digitalizacijom i geopolitikom EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabrici: Zapadni Balkan ostaje prioritet novoj EK

Izvor: B92, 11.Sep.2019

Beograd -- Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici izjavio da Zapadni Balkan ostaje prioritet novom sastavu Evropske komisije, predvođenom Ursulom Fon Der Lajen...On je to rekao na konferenciji "Pet godina pregovora: Koliko je Srbija daleko od članstva u EU" ...Fabrici je rekao da će ključna pitanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.