Evropski komesar Breton: EU spremna da pooštri sankcije Belorusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 09:48

Evropski komesar Breton: EU spremna da pooštri sankcije Belorusiji

Lideri Evropske unije spremni su da uvedu oštrije sankcije Belorusiji na današnjem vanrednom onlajn samitu, posvećenom krizi u toj zemlji, izjavio je evropski komesar za industriju Tijeri Breton.

"Bilo je neprihvatljivog nasilja, a vladavina prava nije poštovana. Sankcije su već preduzete i bez sumnja će popodne biti pojačane", naveo je Breton, a prenosi Rojters.

On je dodao i da će EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << , nakon vojnog puča u Maliju, insistirati na demokratskom procesu kojim se poštuje ustav i poručio da izbori moraju da se održe u razumnom vremenskom roku.

Masovni protesti opozicije počeli su širom Belorusije 9. avgusta posle predsedničkih izbora, na kojima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko.

Opozicija ne priznaje rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska.

Što se tiče situacije u Maliju, predsednik te zemlje Ibrahim Bubakar Keita podneo je danas ostavku, nakon što su ga uhapsili pobunjeni vojnici, prenose državne televizije.

Keita je, tokom televizijskog obraćanja, rekao da će raspustiti vladu i parlament, prenosi BBC .

Predsednika i premijera u Bamaku uhapsili su odmetnuti pripadnici oružanih snaga, saopštio je ranije predstavnik Afričke unije Musa Faki Mahamat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Sve je jasno, bilo je nasilja...Konačna odluka danas

Izvor: B92, 19.Avg.2020

Brisel -- Lideri Evropske unije spremni su da uvedu oštrije sankcije Belorusiji na današnjem vanrednom onlajn samitu, posvećenom krizi u toj zemlji...To je izjavio evropski komesar za industriju Tijeri Breton...Breton je za radio Evropa 1 rekao da je jasno da ishod predsedničkih izbora u Belorusiji...

Nastavak na B92...

LICEMERJE NA NIVOU: Merkelova tvrdi da ne sme biti spoljnog mešanja u sukob u Belorusiji, a podstiče proteste

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Avg.2020

Ona je istakla da u rešavanje političke krize u toj zemlji mora biti uključen OEBS. ..Ne sme biti spoljnog mešanja u situaciju u Belorusiji, izjavila je nemačka kancelarka Angela Merkel na brifingu nakon onlajn sastanka šefova država i vlada EU...- Belorusija mora sama pronaći svoj put. To...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.