Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2024, 11:18

Evropski i američki indeksi u padu nakon odluke FED-a o kamatnim stopama

Evropski i američki berzanski indeksi su uglavnom u padu nakon sinoćne odluke američke centralne banke FED da zadrži kamatne stope u rasponu od 5,25 do 5,5 odsto. Na berzama je zabeležen i rast dolara u odnosu na evro i pad cena nafte. Indeks frankfurtske berze DAX je danas u 9.15 sati pao na 16.839,02 poena, francuski CAC 40 na 7.599,86 poena, londonski FTSE 100 na 7.628,76 poena, dok je moskovski MOEX porastao na 3.232,85 poena.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski i američki indeksi u padu nakon odluke FED-a o kamatnim stopama

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 01.Feb.2024

NJUJORK/FRANKFURT/ MOSKVA – Evropski i američki berzanski indeksi su uglavnom u padu nakon sinoćne odluke američke centralne banke FED da zadrži kamatne stope u rasponu od 5,25 do 5,5 odsto. Na berzama je zabeležen i rast dolara u odnosu na evro i pad cena nafte. Indeks frankfurtske berze DAX...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.