Evropska unija odlučila: Produžavamo sankcije Rusiji

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 11:11

Evropska unija odlučila: Produžavamo sankcije Rusiji

Brisel -- Savet EU obnovio je do 23. juna naredne godine sankcije Ruskoj Federaciji, uvedene kao odgovor na pripajanje Krima i Sevastopolja.

Ovo Evropska unija vidi kao nezakonito i kršenje međunarodnog prava.

Restriktivne mere koje trenutno postoje uključuju uvoz proizvoda EU poreklom sa Krima ili Sevastopolja, kao i infrastrukturne ili finansijske investicije i turističke usluge na Krimu ili Sevastopolju.

Sankcijama EU podleže i izvoz određene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << robe i tehnologija krimskim kompanijama ili za upotrebu na Krimu u transportnom, telekomunikacionom i energetskom sektoru.

Ostale mere EU koje su na snazi kao odgovor na krizu u Ukrajini uključuju ekonomske sankcije usmerene na određene sektore ruske ekonomije i pojedinačne restriktivne mere.

Sankcije su prvi put uvedene u junu 2014. godine kao odgovor EU na pokušaje namernog podrivanja teritorijalnog integriteta Ukrajine i destabilizacije zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU produžila sankcije Rusiji zbog Krima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021

Savet EU obnovio je do 23. juna naredne godine sankcije Ruskoj Federaciji, uvedene kao odgovor na pripajanje Krima i Sevastopolja, što EU vidi kao nezakonito i kršenje međunarodnog prava...Restriktivne mere koje trenutno postoje uključuju uvoz proizvoda EU poreklom sa Krima ili Sevastopolja, kao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.