Erdogan rekao Vučiću da će podržati svaki dogovor Srba i Albanaca

Izvor: RTS, 17.Okt.2018, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan rekao Vučiću da će podržati svaki dogovor Srba i Albanaca

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan istakao je značaj pronalaženja kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine i u razgovoru sa Vučićem istakao da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci. Erdogan je rekao da očekuje Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučić razgovarao je sinoć telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

Dvojica predsednika su razgovarala o stanju dijaloga između Beograda i Prištine, a predsednik Erdogan je istakao potrebu nastavka tog dijaloga radi nalaženja kompromisnog rešenja. Turski predsednik je istakao da će podržati svaki dogovor koji postignu Srbi i Albanci.
Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske u stalnom usponu, jer je politički dijalog intenzivan, a ekonomska saradnja sve obimnija.
Oni su konstatovali da su Bošnjaci u Srbiji, koji žive u Raško-Polimskoj oblasti ili Sandžaku, most saradnje između dveju zemalja, navedeno je u saopštenju.
Predsednik Erdogan je rekao da očekuje predsednika Vučića kao gosta na ceremoniji otvaranja novog, trećeg aerodroma u Istanbulu na Dan Republike Turske 29. oktobra, kao i da tom prilikom budu potpisani prvi ugovori o izgradnji puteva u Srbiji, posebno puta Novi Pazar – Tutin.
Dvojica sagovornika su se saglasila da odmah počnu pripreme i za višednevnu zvaničnu posetu predsednika Erdogana Srbiji u 2019. godini, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ RAZGOVARAO SA ERDOGANOM Predsednici Srbije i Turske o dijalogu Beograda i Prištine i bilateralnim odnosima

Izvor: Blic, 17.Okt.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopšteno je jutros iz Vučićevog kabineta.

Nastavak na Blic...

Vučić telefonom razgovarao sa Erdoganom

Izvor: Mondo, 17.Okt.2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom a predsednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoganom...Foto: Tanjug/Dimitrije Goll..Njih dvojica su razgovarali  o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, saopšteno je jutros iz Vučićevog kabineta...Kako se navodi,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.