Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan priznao eventualne greške vlasti posle napada u Ankari

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan priznao je danas da su moguće "greške" vlasti za vreme napada u Ankari gde je u subotu poginulo 97 ljudi ali je izrazio uverenje da taj napad, najsmrtnosniji i istoriji savremene Turske, ima korene u Siriji.

"Nesumnjivo je da je u jednom trenutku došlo do neke greške. Istraga će to utvrditi", rekao je Erdogan novinarima, tri dana posle napada u glavnom gradu Turske.

Erdogan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je naložio specijalnu istragu o eventualnim propustima vlasti.

Turski predsednik je dodao da postoji mogućnost da je napad planiran u Siriji.

"Prema našim obaveštajnim saznjanima, taj teroristički napad ima korene u Siriji", rekao je Erdogan.

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je juče da su militanti organizacije "Islamska držav"a glavni osumnjičeni za bombaške napade u Ankari.

Davutoglu je rekao da je Turska upozorena da kurdski pobunjenici ili teroristi Islamske države planiraju samoubilačke bombaške napade i da su dvojica osumnjičenih bombaša bila privođena pre napada.

Samoubilački bombaški napadi dogodili su se u subotu u Ankari, na skupu na kojem su učesnici tražili više demokratije i okončanje sukoba s kurdskim separatistima, pripadnicima Radničke partije Kurdistana (PKK).

Niko još nije preuzeo odgovornost za napade, a u dve eksplozije koje su se tokom vikenda dogodile u Ankari poginulo je najmanje 97 ljudi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Otpušteni šefovi policije, ID glavni osumnjičeni"

Izvor: B92, 14.Okt.2015, 08:45

Turski predsednik Režep Tajip Erdogan jutros je odao počast poginulima u Ankari, na mestu gde je izvršen dvostruki bombaški napad...Zajedno sa finskim kolegom Saulijem Ninistom, Erdogan je položio venac ispred gradske železničke stanice gde su dva bombaša amoubice u subotu izazvala eksplozije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.