Erdogan nagoveštava moguće otopljenje odnosa sa Izraelom

Izvor: RTS, 14.Dec.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan nagoveštava moguće otopljenje odnosa sa Izraelom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nagovestio je moguće otopljenje odnosa sa Izraelom i poručio da bi normalizacija odnosa dve zemlje mogla da bude od velike koristi za čitav region.
Odnosi Turske i Izraela, bivših saveznika, prekinuti su nakon što je 2010. izraelska mornarica napala flotilu koja se kretala ka Gazi i usmrtila devetoro turskih državljana.

Nakon toga Ankara je postala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najoštriji kritičar izraelskih akcija u Gazi, a pokušaji pomirenja Turske i Izraela više puta su propali.
Redžep Tajip Erdogan je, na putu iz Turkmenistana, rekao novinarima da je "normalizacija sa Izraelom" moguća ukoliko dve strane budu mogle da postignu dogovor o obeštećenju za žrtve napada i ako Izrael ukine blokadu protiv Palestinaca, preneo je AP.
"Takav proces normalizacije bi mnogo koristi mogao da donese regionu", zaključio je turski predsednik.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.