Erdogan na predizbornim skupovima prikazao snimak napada

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan na predizbornim skupovima prikazao snimak napada

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan prikazao je tokom predizbornih skupova za lokalne izbore video snimak napada na džamije na Novom Zelandu, prenosi BBC.

Snimak je napadač postavio na Fejsbuku, ali je ta društvena mreža sutradan saopštila da je snimak uklonila iz poštovanja prema žrtvama.

Erdogan je video snimak napada prikazao prvo na skupu u Tekirdagu, 16. marta. Sliku je pratio natpis "Terorista koji je neprijatelj islama i Turaka". Turski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snimak je prikazao na još tri skupa u Istanbulu.

U Izmiru je Erdogan kritikovao zapadne zvaničnike zbog toga što napadača nisu nazvali "hrišćanskim teroristom", dok je u Antaliji govorio o "krstašima".

"Ostatak krstaša ne može da spreči uspon Turske", poručio je turski predsednik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.