Ekstremisti raketirali rusku vazduhoplovnu bazu

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekstremisti raketirali rusku vazduhoplovnu bazu

Rusija je saopštila da su ekstremisti ispalili tri nenavođene rakete na njenu vazduhoplovnu bazu u Siriji.

Kako je navedeno, četiri civila su povređena i da objektu nema materijalne štete.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da su rakete pogodile selo u blizini vazduhoplovne baze Hmejmim, na obali Sredozemnog mora.

Napad je usledio u danu kada je sirijska vojska, koja ima podršku Rusije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << objavila da će nastaviti nedavno prekinutu ofanzivu na provinciju Idlib, poslednje uporište pobunjenika, koje optužuje za kršenje uslova primirja.

Primirje koje je stupilo na snagu 1. avgusta označilo je kratko pauzu u tromesečnoj ofanzivi snaga sirijske vlade protiv ekstremista Al Kaide i drugih džihadističkih grupa koje dominiraju provincijom Idlib i okolnim oblastima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Četvoro civila ranjeno u napadu na rusku vojnu bazu u Siriji

Izvor: RTS, 05.Avg.2019

. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je četvoro civila ranjeno kada su militanti ispalili tri rakete na rusku vojnu bazu u Siriji, ali da na samoj bazi nije pričinjena materijalna šteta.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.