EPS Distribucija na proveri - Ima li zloupotrebe položaja?

Izvor: Press, 10.Avg.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS Distribucija na proveri - Ima li zloupotrebe položaja?

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je danas da je pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv EPS Distribucije, kako bi ustanovila da li je to preduzeće favorizovalo EPS Snabdevanje u odnosu na druge snabdevače električnom energijom.
Zakljuckom predsednika Komisije, Milivoja Obradovića, pokrenut je postupak u kojem će to telo ispitati da li je EPS Distribucija, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jedini operator distributivnog sistema električne energije u Srbiji, zloupotrebilo dominantan položaj.
Kako je navedeno, ispituje se da li je EPS Snabdevanje stavila u povoljniji položaj u odnosu na sve ostale komercijalne snabdevače električnom energijom.
"EPS Distribucija je, prema osnovanoj pretpostavci, prilikom ugovaranja pristupa sistemu za distribuciju električne energije, nametalo obavezu deponovanja sredstava namenskog (garantnog) depozita na ime obezbeđenja plaćanja usluge pristupa sistemu, svim korisnicima distributivnog sistema, osim svom povezanom društvu, EPS Snabdevanje", piše Komisija.
Pogledaj vesti o: EPS

Nastavak na Press...






Povezane vesti

EPS Distribucija na proveri - Ima li zloupotrebe položaja?

Izvor: Blic, 10.Avg.2016

Komisija za zaštitu konkurencije objavila je danas da je pokrenula postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv EPS Distribucije, kako bi ustanovila da li je to preduzeće favorizovalo EPS Snabdevanje u odnosu na druge snabdevače električnom energijom...Zaključkom predsednika Komisije, Milivoja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.