EP usvojio rezoluciju: Britanija odmah da napusti EU

Izvor: B92, 28.Jun.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP usvojio rezoluciju: Britanija "odmah" da napusti EU

Evropski parlament zatražio je od Velike Britanije da "odmah" aktivira klauzulu o izlasku iz EU, predviđenu Lisabonskim ugovorom.

Navedeno je da to treba da se uradi da bi se "za sve izbegla štetna neizvesnost i zaštitio integritet Unije".

U rezoluciji usvojenoj sa 395 glasova za, uz 200 protiv, evroposlanici su takođe naglasili da volja britanskog naroda "treba da bude u potpunosti i brižljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poštovana".

Prethodno je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker, u obraćanju na vanrednoj sednici Evropskog parlamenta, pozvao Veliku Britaniju da što pre razjasni situaciju nastalu posle Bregzita, naglasivši da pregovori o izlasku iz EU ne mogu početi dok London zvanično ne obavesti Brisel o ishodu referenduma 23. juna.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.