EP: Britanija da što pre počne proces izlaska iz EU

Izvor: EurActiv Srbija, 28.Jun.2016, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP: Britanija da što pre počne proces izlaska iz EU

Evropski parlament zatražio je 28. juna od Velike Britanije da "što pre" aktivira odredbu Lisabonskog ugovora kojom se uredjuje istupanje iz EU, kako bi se "izbegla za sve štetna neizvesnost i zaštitio integritet Unije". Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk je rekao 28. juna da je EU "već danas" spremna za početak procedure "razvoda" sa Britanijom. Tusk je rekao i da će predložiti da se u septembru, verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << u Bratislavi, održi neformalan samit 27 članica EU, bez Britanije. Pregovori o istupanju mogu da počnu tek pošto Britanija zvanično obavesti ostale članice o tome da želi da napusti Uniju.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Tusk: Da počnemo od neformalnog sastanka, bez Britanaca

Izvor: B92, 28.Jun.2016

Brisel -- Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je da će predložiti održavanje neformalnog samita o budućnosti EU u septembru, bez prisustva Velike Britanije...Samit bi se verovatno održao u Bratislavi, glavnom gradu Slovačke koja od jula preuzima rotirajuće predsedavanje Unijom..."Predložiću...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.