Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dostavljanje oružja nije rješenje za krizu u Ukrajini

Dostavljanje novih količina naoružanja ukrajinskoj Vladi neće riješiti krizu u toj zemlji, a uvođenje novih sankcija Rusiji je bolje rješenje, izjavio je zamjenik američkog savjetnika za nacionalnu bezbjednost Ben Rouds.

Rouds je, odgovarajući na komentare višerangiranih zvaničnika američke administracije koji su rekli da Vašington razmatra mogućnost slanja dodatnih količina naoružanja Kijevu, Rouds je naglasio da ne smatra da je odgovor na krizu u Ukrajini >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << slanje novog oružja.

"Umjesto toga, najblji način je uvođenje novih ekonomskih sankcija Rusiji", kaže Rouds za američku medijsku kuću Si-En-En.

On je za događaje u Ukrajini okrivio "ruski proračun".

Američki dnevnik "Njujork tajms" pisao je ranije da će administracija američkog predsjednika Baraka Obame, možda razmotriti svoj stav i da će poslati "odbrambeno" naoružanje Kijevu, pozivajući se na komandanta snaga NATO-a u Evropi, generala Filipa Bredlava kao jednog od zastupnika ovog poteza.

Ukrajina je u decembru usvojila Zakon o odbrani slobode kojim se omogućava predsjedniku SAD da pošalje borbenu i neborbenu vojnu pomoć Kijevu, uključujući protivtenkovsko naoružanje, municiju i izviđačke bespilotne letjelice, uz prateće osoblje.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.