Dogovor sa malinarima

Izvor: RTS, 09.Okt.2011, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor sa malinarima

Predstavnici Unije malinara i ministar Ivica Dačić dogovorili su na sastanku u Beogradu da se zahtevi malinara iznesu predsedniku Borisu Tadiću i ministru Dušanu Petroviću. Malinari obustavljaju proteste.

Malinari iz zapadne Srbije, koji od države traže subvencije za izvoz tog voća, prekinuće sve proteste pošto su postigli dogovor sa zamenikom premijera Ivicom Dačićem, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je predsednik Unije proizvođača maline Dragan Terzić.

Terzić je, posle sastanka izjavio da je dogovoreno da Dačić izvesti predsednika Borisa Tadića i ostale članove Vlade o zahtevima malinara, kao i da im obezbedi sastanak sa ministrom poljoprivrede.

"U narednom periodu očekujemo sastanke sa nadležnima i zaključke, a ono što je posebno važno je što će se Ministarstvo unutrašnjih poslova uključiti u lanac praćenja izvoza maline, pošto smo ukazali na razne mahinacije", izjavio je Terzić novinarima posle razgovora sa Dačićem u Palati Srbija.

Terzić je rekao da malinari pristaju da im subvencije budu isplaćene do 31. marta naredne godine, odnosno da budu predviđene budžetom za sledeću godinu.

Prema njegovim rečima, malinari bi od Vlade Srbije najkasnije za dve sedmice trebalo da dobiju odgovor na svoje zahteve i da će do tada čekati.

Dogovoreno je, kaže Terzić i da se povuku prijave koje su protiv njih zbog protesta podnete 6. avgusta u Arilju.

Malinari iz zapadne Srbije juče su protestovali ispred Vlade Srbije, zahtevajući jedinstvenu otkupnu cenu maline od 100 dinara za kilogram, izvoznu subvenciju od 26 dinara za kilogram i proglašavanje tog voća za strateški proizvod.

Oni su prekinuli protest pošto su na prijavnici Vlade ostavili pisane zahteve i prihvatili poziv za sastanak sa ministrom Dačićem.

Protest malinara su podržali i predstavnici Asocijacije poljoprivrednika Srbije, pojedinih udruženja vinogradara, stočara, povrtara i voćara kao i poljoprivrednici iz Priboja, Arilja, Bajine Bašte, Aleksandrovca, Kosjerića itd.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić malinarima obećao sastanak sa Tadićem

Izvor: Blic, 09.Okt.2011

Potpredsednik Vlade Ivica Dačić i predstavnici malinara koji od juče protestuju ispred Vlade Srbije nezadovoljni otkupnom cenom malina, završili su razgovore sa zaključkom da će ministar izneti probleme malinara državniom vrhu i da će se založiti da oni što pre budu rešeni. Dačić je takođe...

Nastavak na Blic...

Malinari zadovoljni susretom s Dačićem

Izvor: Mondo, 09.Okt.2011

Malinari iz zapadne Srbije, koji od države traže subvencije za izvoz tog voća, prekinuće sve proteste jer su zadovoljni današnjim sastankom sa zamenikom premijera Ivicom Dačićem.

Nastavak na Mondo...

Malinari obustavljaju protest

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2011

Malinari iz zapadne Srbije prekinuće sve proteste jer su zadovoljni današnjim sastankom sa zamenikom premijera Ivicom Dačićem, izjavio je predsednik Unije proizvođača maline Dragan Terzić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Malinari prekidaju proteste

Izvor: Capital.ba, 09.Okt.2011

BEOGRAD, Malinari iz zapadne Srbije, koji od države traže subvencije za izvoz tog voća, prekinuće sve proteste jer su zadovoljni današnjim sastankom sa zamjenikom premijera Ivicom Dačićem. Predsjednik Unije proizvođača maline Dragan Terzić rekao je da je na sastanku dogovoreno da Dačić sa...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.