Capital.ba

Malinari prekidaju proteste

09.10.2011. / 17:07

BEOGRAD, Malinari iz zapadne Srbije, koji od države traže subvencije za izvoz tog voća, prekinuće sve proteste jer su zadovoljni današnjim sastankom sa zamjenikom premijera Ivicom Dačićem.

Predsjednik Unije proizvođača maline Dragan Terzić rekao je da je na sastanku dogovoreno da Dačić sa njihovim zahtjevima upozna predsjednika Srbije Borisa Tadića i ostale članove Vlade i da im obezbijedi sastanak sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem.

On je naveo da malinari pristaju da im subvencije budu isplaćene do 31. marta naredne godine, odnosno da budu predviđene budžetom za 2012. godinu.

Terzić je rekao da bi malinari od Vlade Srbije najkasnije za dvije sedmice trebalo da dobiju odgovor na svoje zahtjeve i da će do tada čekati, prenose beogradski mediji.

“Ministar /Dačić/ je rekao da je video da kod malinara postoji razumevanje da se subvencije isplate do 31. marta 2012. godine”, rekao je Terzić i dodao da su malinari ukazali i na malverzacije u izvozu malina i da je Dačić obećao da će policija to ispitati.

On je naveo da će malinari otići u Brisel kako bi u Evropskoj komisiji razgovarali o svojim problemima u oktupu malina.

Malinari traže da sadašnja otkupna cijena malina od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara i da subvencije za izvoz budu 26 dinara.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!