Dodik stigao u Soči, sutra s Putinom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2018, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik stigao u Soči, sutra s Putinom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik doputovao je u Soči, gde će se sutra sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Uoči odlaska u Rusiju Dodik je rekao da će to biti još jedna prilika da upozna predsednika Ruske Federacije sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i na Balkanu, ali i da se još više unapredi odlična ekonomska saradnja.

On je odbacio tvrdnje o ruskom uticaju na RS.

"Pokušaću u razgovoru pridobiti pažnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Putina za pitanja koja su ovde važna, jer je očigledno da je izmišljena priča o malignom uticaju Rusije i služi za potrebe zemalja odakle dolaze finansijska sredstva", rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska ima informacije o svemu što se radi, prenosi RTRS.

"Međutim, odbacujem bilo kakvu mogućnost da postoji ruski uticaj. Ako postoji uticaj, onda je to zapadnih zemlja koje ovde pokušavaju da uruše Dejtonski sporazum. Nas koje branimo slovo Dejtona hoće da okrive za njegovo rušenje. Sve su učinili visoki predstavnici kao međunarodni kriminalci koji su 20 godina jurišali na prava srpskog naroda i to ću preneti Putinu. Oni su oteli mnogo nadležnosti", naveo je Dodik.

On je dodao da s ruskim predsednikom razgovara dva puta godišnje.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik,   Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODIK STIGAO U SOČI: Informisaću Putina kako se razvija situacija u Republici Srpskoj (VIDEO)

Izvor: Kurir, 29.Sep.2018

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, doputovao je u Soči, gde će se sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.