Dodik: Referendum u martu, zakon o Ustavnom sudu sljedeće sedmice pred poslanicima

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Referendum u martu, zakon o Ustavnom sudu sljedeće sedmice pred poslanicima

BANJALUKA - Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je danas da će se na sljedećoj sjednici Narodne skupštine RS naći odluka o raspisivanju referenduma u RS povodom odluke Ustavnog suda BiH da 9. januar, Dan RS proglasi neustavnim, javlja novinar „Nezavisnih“.

Dodik je rekao da će se referendum najvjerovatnije održati u martu sljedeće godine.

Predsjednik RS je istakao da će taj proces ići bez obzira na sudbinu zakona o Ustavnom sudu koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će u parlamentarnu proceduru biti upućen već u utorak.

Dodik je podvukao da se Ustavni sud BiH mora reformisati I da strane sudije moraju otići iz Ustavnog suda BiH, a odluke se donositi glasom iz svakog entiteta odnosno naroda.

U Banjaluci je u toku sastanak Radne grupe za izradu prijedloga zakona o Ustavnom sudu BiH, koji bi 10. decembra trebalo da se nađe pred poslanicima Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik - Vigemart: RS za evropski put BiH bez intervencionizma

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2015

BANJALUKA - Republika Srpska podržava evropski put BiH koji isključuje intervencionizam u unutrašnje odnose i želju da se što prije dođe do kandidatskog statusa, što će predstavljati dobrobit za sve strane u ovom procesu, rekao je danas predsjednik RS Milorad Dodik tokom razgovora sa šefom Delegacije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.