Dodik - Vigemart: RS za evropski put BiH bez intervencionizma

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Dec.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik - Vigemart: RS za evropski put BiH bez intervencionizma

BANJALUKA - Republika Srpska podržava evropski put BiH koji isključuje intervencionizam u unutrašnje odnose i želju da se što prije dođe do kandidatskog statusa, što će predstavljati dobrobit za sve strane u ovom procesu, rekao je danas predsjednik RS Milorad Dodik tokom razgovora sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunar Vigemarkom.

Dodik je naglasio da će RS nastaviti raditi na realizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << reformske agende uključujići i Zakon o radu i zahvalio se ambasadoru Vigemarku na pohvalama koje je uputio RS-u na realizaciji agende, saopšteno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Na sastanku u Banjoj Luci razgovarano je i o potrebi što skorije realizacije dogovora oko Mehanizma koordinacije u čemu RS daje konstruktivan doprinos.

Pominjući odluku Ustavnog suda BiH o Danu republike, Dodik je rekao da se ne može prihvatiti preglasavanje kakvo je sada na sceni u Ustavnom sudu BiH, sa stranim sudijama, te je informirao ambasadora Wigemarka da bi u naredni ponedjeljak trebao da bude usaglašen, a potom u parlamentarnu proceduru upućen prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.