Dodik: Mogu prijevremeni izbori, ali na svim nivoima

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Mogu prijevremeni izbori, ali na svim nivoima

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da pristaje na prijevremene izbore ali na svim nivoima: za parlament RS i za predsjednika Republike, za člana Predsjedništva BiH i parlament BiH, javlja novinar „Nezavisnih“.

Dodik je rekao da u suprotnom neće podnijeti ostavku, jer ima odgovornost prema onima koji su ga izabrali.

„Kao predsjednik Republike imam obavezu da vodim računa o tome da ne dođe do polarizacije u društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i da Republika Srpske bude stabilna“, rekao je Dodik.

Savez za promjene pozvao je danas predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da podnese ostavku i raspiše prijevremene predsjedničke i parlamentarne izbore u RS.

Dodik je rekao da neće opozvati zaključke Narodne skupštine Republike Srpske.

"Narodna skupština je najviši organ Republike Srpske, a odluku je izglasala većina nakon demokratske rasprave", rekao je Dodik.

On je istakao da ti zaključci nisu ni protiv Mladena Bosića, ni Mladena Ivanića ili bilo kog drugog političara, niti sugerišu namjere neke druge vrste.

Odgovarajući na optužbe Dragana Čavića oko prijedorskog "ArcelorMittala", Dodik je rekao da se Čavić hvali odlukama Vlade RS i Poreske uprave, te da se radi o istrazi oko transfernih cijena u tom preduzeću koju provodi ova vlast u RS.

"Marko Pavić nema nikakve veze sa Čavićevim navodima o ArcelorMittalu, jer on nije ni ugovorna osoba niti je na bilo koji način uticao na odluke tog preduzeća", pojasnio je Dodik.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Pristajem na prijevremene izbore, ali na svim nivoima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Okt.2015

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da, iako nema nijednog elementa za raspisivanje vanrednih izbora, pristaje na prijevremene izbore ali za sve nivoe - za parlament i za predsjednika Republike Srpske, kao i za člana Predsjedništva i parlament BiH...Dodik je naglasio da Republika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.