Dodik: Ako iko narušava Dejton onda su to zemlje Kvinte

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2022, 17:28

Dodik: Ako iko narušava Dejton onda su to zemlje Kvinte

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas, povodom saopštenja Upravnog odbora Veća za provođenje mira (PIC) da, ako iko narušava Dejtonski mirovni sporazum i ako je iko ovu zemlju kreirao kao neuspešnu, onda su to članice ovog veća, zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, i to pokazuje svu njihovu licemernu politiku.

"Što se tiče slobode medija, ona je ovde potpuna, ali i zloupotrijebljena od pojedinih medija poput BNTV, koju oni podržavaju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << napisao je Dodik na Tviteru.

Istakao je da će Republika Srpska zakonski regulisati širenje lažnih vesti i govora mržnje i ti zakoni će biti potpuno usklađeni s evropskom regulativom.

Upravni odbor PIK-a saopštio je nakon dvodnevne sednice da osuđuje "svaki oblik secesionističke retorike i delovanja" i pozvao vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj da "prestane sa svim aktivnostima kojima se krši Opšti okvirni sporazum za mir, uključujući Ustav BiH, ili kojima se ugrožavaju državne nadležnosti ili suverenitet i teritorijalni integritet BiH".
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodik: Zemlje Kvinte, posebno SAD i Velika Britanija, krše Dejtonski sporazum

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Dec.2022

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je danas zemlje Kvinte, predvođene SAD i Velikom Britanijom, da u Savetu za primenu mira (PIK), krše Dejtonski mirovni sporazum.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.