Region

0

Dodik: Zemlje Kvinte, posebno SAD i Velika Britanija, krše Dejtonski sporazum

Autor: SI

Izvor: Beta

Dodik: Zemlje Kvinte, posebno SAD i Velika Britanija, krše Dejtonski sporazum

Izvor: Prntscr/YouTube

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik optužio je danas zemlje Kvinte, predvođene SAD i Velikom Britanijom, da u Savetu za primenu mira (PIK), krše Dejtonski mirovni sporazum.

"To pokazuje svu njihovu licemernu politiku", napisao je Dodik na Tviteru, komentarišući današnje saopštenje, izdato posle dvodnevnog zasedanja PIK-a, u kojem je izneto više kritika i upozorenja na račun vlasti u RS.

Komentarišući delove saopštenja PIK-a u kojem se kritikuju najave vlasti u RS da će doneti mere i zakone koji bi ograničili medijske slobode, on je ocenio da je sloboda medija u RS "potpuna, ali i zloupotrebljena od pojedinih medija poput BNTV".

Dodik je najavio da će RS zakonski regulisati širenje lažnih vesti i govora mržnje, kao i da će ti zakoni biti potpuno usklađeni s evropskom regulativom.

PIK je u saopštenju "osudio svaki oblik secesionističke retorike i delovanja" i pozvao vladajuću koaliciju u RS da "prestane sa svim aktivnostima kojima se krši Dejtonski mirovni sporazum, uključujući Ustav BiH, ili kojima se ugrožavaju državne nadležnosti ili suverenitet i teritorijalni integritet BiH".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR