Do sutra dogovoriti zeleno svetlo za pomoć Alepu

Izvor: B92, 27.Avg.2016, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Do sutra dogovoriti zeleno svetlo za pomoć Alepu"

Ženeva -- Specijalni izaslanik UN za Siriju pozvao sukobljene strane u toj zemlji da do sutra dogovore "zeleno svetlo" za prvu bezbednu isporuku humanitarne pomoći Alepu.

Stafan de Mistura je u saopštenju naveo da prvi konvoj pomoći, iz logističkih i operativnih razloga, mora da prođe putem Kastelo tokom 48-časovne humanitarne pauze, pri čemu, kako ističe, zna da se pobunjenici protive korišćenju tog puta koji je pod kontrolom vlade, javlja Rojters.

"Specijalni izaslanik poziva sve relevantne strane da učine svaki napor kako bismo, do nedelje 28. avgusta, znali na čemu smo", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mistura pozvao sukobljene strane u Siriji da dogovore primirje za isporuku pomoći Alepu

Izvor: Vostok.rs, 28.Avg.2016, 08:47

Specijalni izaslanik Ujedinjenih nacija za Siriju Stafan de Mistura pozvao je danas sve sukobljene strane u toj zemlji da do sutra dogovore „zeleno svetlo“ za prvu bezbednu isporuku humanitarne pomoći podeljenom gradu Alepu, javlja Rojters.. . Mistura je u saopštenju naveo da prvi konvoj pomoći,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.