Djilas: Vlast da sprovede u delo politiku prema EU za koju se deklarativno zalaže

Izvor: Beta, 04.Okt.2022, 05:21

Djilas: Vlast da sprovede u delo politiku prema EU za koju se deklarativno zalaže

 Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je večeras da ta stranka zahteva od vlasti da sprovede u delo ono za šta se deklarativno zalaže, a to je ulazak u Evropsku uniju (EU) i nastavak evrointegracija."To znači i prihvatanje spoljne politike EU, i pravila koja tamo važe", rekao je Djilas na TV N1.On je rekao da je legitimno ako većina ljudi u parlamentu kaže da to više nije njihova politika, ali da pre toga moraju da naprave nove izbore i kažu da je njihova politika - politika "neulaska u EU".On je rekao da ulazak u evrointegracije nije samo odnos prema Rusiji, već i približavanje prema Evropi, što znači promenu odnosa prema medijima, pravosudju, i kako je dodao da se u ovoj "zemlji milion i jedna stvar promeni".Djilas je rekao da ne vidi da će biti formirana vlada nacionalnog jedinstva ili slična, niti da vidi SSP u takvoj vladi."U ovom trenutku stabilnu većinu imaju Srpska napredna stranka sa svojim partnerima i Socijalistička partija, mogu da formiraju vladu. Čekamo je već pet i po meseci, nikome nije jasno zašto", rekao je Djilas.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Neutralnost nije opcija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022

Predsednik Stranke slobode i pravde (S SP) Dragan Đilas, ocenio je da neutralnost više nije opcija i da Srbija može da snosi ozbiljne posledice ukoliko ostane na "politici neutralnosti" koja, kako smatra, nije više prihvatljiva ni za koga. "Sada imamo novi virtuelni Berlinski zid, koji se gradi u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.