Devet rudara poginulo u Donjecku

Izvor: B92, 13.Jun.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet rudara poginulo u Donjecku

Kijev -- Spasilačke ekipe pronašle su i iz ruševina izvukle tela svih devet poginulih rudara koji su stradali prošle noći u privatnom rudniku u donjeckom gradu Kirovsku.

U saopštenju se potvrđuje da su svi rudari pronađeni mrtvi, prenosi Itar-Tass.

Ranije tokom dana Služba za vanredne situacije je saopštila da je eksplozija gasa na 300 metara dubine u rudniku kompanije "Grand - Invest plus" zatrpala rudare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Frans pres navodi da su nesreće česte u ukrajinskim rudnicima, od kojih su mnogi slabo opremljeni, a propusti u oblasti bezbednosti brojni.

U najgoroj nesreći ovakve vrste u postsovjetskom vremenu, više od 100 rudara poginulo je u eksploziji 2007. godine u rudniku Zasjadko, jednom od tri najveća u Ukrajini, podseća francuska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina: Poginulo sedam rudara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jun.2014

Sedam rudara poginulo je, a dvojica se vode kao nestala u eksploziji u rudniku u oblasti Donjeck, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo za vanredne situacije. Ekspolozija se dogodila na dubini od 300 metara u jednom rudniku kod Kirovske, na oko 60 kilometara od Donjecka. Nadležne službe navele su da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.