Devenport počasni građanin Pančeva

Izvor: Studio B, 24.Okt.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devenport počasni građanin Pančeva

Odbornici Skupštine Pančeva danas su usvojili predlog gradonačelnika Pavla Radanova da se za počasnog građanina Pančeva proglasi šef Misije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Devenport.

"Ambasador Devenport je pokazao veliko razumevanje za potrebu realizacije projekata EU koji se odnose na zbrinjavanje izbeglica i poboljšanje kvaliteta života Romske populacije u Pančevu, i dao lični doprinos tome", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << navodi se u obrazloženju.

Za taj predlog nisu glasali predstavnici vladajućih Socijaldemoktratske partije Srbije (SDPS), Demokratske stranke Srbije (DSS) i odbornica Srpske napredne stranke (SNS) Smilja Glamočanin.

"Devenport je pravdao bombardovanje 1999. trvrdeći da je ono bilo potrebno i korisno, pa sam htela da pitam gradonačelnika da li se slaže s tim. Mislim da je velika sramota da usvojimo ovaj predlog zbog porodica radnika rafinerije koji su poginuli na svojim radnim mestima i svih obolellih od malignih bolesti koje su direktna posledica bombardovanja", navela je Glamočanin.

Odluka o dodeljivanju zvanja počasnog građanina ambasadoru EU doneta je glasovima SNS-a i Demokratske stranke.

Oni su potvrdili i predlog gradonačelnika da zvanje zaslužnog građanina Pančeva ponese zamenik komandanta Specijalne brigade Vojske Srbije pukovnik Zoran Veličković.

Priznanja će biti uručena 8. novembra na svečanosti povodom Dana grada.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devenport počasni građanin Pančeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2014

Odbornici Skupštine Pančeva danas su usvojili predlog gradonačelnika Pavla Radanova da se za počasnog građanina Pančeva proglasi šef Misije Evropske unije (EU) u Srbiji Majkl Devenport..."Ambasador Devenport je pokazao veliko razumevanje za potrebu realizacije projekata EU koji se odnose na zbrinjavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.