Depeche Mode 2013. svira na Ušću?!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Depeche Mode 2013. svira na Ušću?!

Fenomenalni engleski bend Depeche Mode će, kako Telegraf ekskluzivno saznaje, u maju naredne godine održati koncert na Ušću! Tačan datum će biti određen narednih dana, a zvanična potvrda beogradskog koncerta će uslediti 23. oktobra, kada članovi benda Depeche Mode u Parizu imaju konferenciju za medije na kojoj će izneti detalje u vezi sa predstojećom turnejom.

Depeche mode konačno u Beogradu  

Britanska grupa će u Parizu najaviti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << novi album koji će najverovatnije biti objavljen u aprilu 2013, što znači da će koncerti i na ovoj turneji biti standardni za Depeche Mode - četiri-pet novih pesama i hitovi za sva vremena kao što su “Enjoy The Silence”, “Personal Jesus”, “Behind The Wheel”, “Walking In My Shoes”, “I Feel You”, “Everything Counts”… Ali, od set liste je mnogo važnija činjenica da je ovo nastup koji se ne propušta jer “Depeche Mode” su, bez ikakvog preterivanja, jedan od najboljih svetskih koncertnih bendova. U maju 2013. višegodišnje čekanje se, hvala bogu, završava.

 

 

A put do prvog nastupa sastava Depeche Mode u Srbiji bio je prilično dug. Nakon ukidanja sankcija, dolazak Dejva Gahana i drugova postao je aktuelan krajem 2005, kada je bend objavio album “Playing The Angel”. Međutim, tada su naši promoteri procenili da njihov koncert ne bi bio isplativ (!), a fanovi iz Srbije su tokom 2006. masovno odlazili na svirke u Zagrebu, Budimpešti i Sofiji. Dovoljno je pomenuti da je iz Srbije na koncert grupe “Depeche Mode” u Bugarskoj otišlo više od 50 prepunih autobusa!

 

U septembru 2008. najavljen je koncert na Ušću, koji je zakazan za 20. maj 2009. Ali, nije nam se dalo – Gahanu je pozlilo 12. maja 2009. uoči nastupa u Atini, on je prebačen u bolnicu, gde je ustanovljeno da je imao ozbiljan napad gastroenteritisa, a tri dana kasnije otkazani su svi preostali koncerti, uključujući tu i onaj na Ušću, za koji je već bilo prodato skoro 40.000 ulaznica.

 

Nadamo se da će ovo biti treća sreća, mada, ko se jednom opeče duva i na hladno, pa je normalno da ćemo biti skeptični sve dok Dejv Gahan, Martin Gor i Endi Flečer ne istrče na binu na Ušću…

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

“Depeche Mode” u maju 2013. na Ušću?!

Izvor: Svet, 04.Okt.2012

Fenomenalni engleski bend “Depeche Mode” će, kako Telegraf ekskluzivno saznaje, u maju naredne godine održati koncert na Ušću! Tačan datum će biti određen narednih dana, a zvanična potvrda beogradskog koncerta će uslediti 23. oktobra, kada članovi benda “Depeche Mode” u Parizu imaju...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.