Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denis Zvizdić po povratku iz Londona: EBRD daje novac za igradnju Koridora 5C

SARAJEVO- BiH ove godine treba povući 76 miliona evra a naredne tri godine po 70 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD)a novac će biti usmjeren za izgradnju koridor 5C, rekao je predsjedavajući Vjeća ministara Denis Zvizdić na danas održanoj pres konferenciji, organizovanoj po povratku iz Londona sa EBRD-ove investicijske konferencije o Zapadnom Balkanu.

" Riječ je o novom okviru odnosa EBRD-a i BiH i stavljanja u fokus finansiranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koridora 5C kao ključnog projekta. Očekujem da Vlada FBiH i resorne institucije upute takav zahtjev ka Vijeću ministara i mi ćemo ga procesuirati i proslijediti, te uskoro očekujmo dogovor o ovom četvorogodišnjem finansiranju", rekao je Zvizdić.

Dodao je da će ovo biti i pozivnica drugim međunarodnim finansijskim institucijama koje će poslije ovoga biti spremne učestvovati u finansiranju i izgradnji koridora 5C.

" To bi moglo značiti da će u ovom mandatu biti izgrađeno skoro dvije trećine koridora 5C", istakao je Zvizdić.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zvizdić nakon Londona: Tristo miliona eura za finansiranje gradnje autoputa 5C

Izvor: Cafe.ba, 25.Feb.2016

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić nakon povratka s Investicijske konferencije o Zapadnom Balkanu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Londonu kazao je da je predložen novi pristup i odnos između EBRD-a i BiH, a on je prvenstveno vezan za kreiranje četverogodišnjeg...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.