De Mistura spreman na saradnju s Rusijom oko primirja

Izvor: B92, 19.Avg.2016, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Mistura spreman na saradnju s Rusijom oko primirja

Ženeva -- Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura rekao je da će sarađivati s Rusijom na razradi detalja o planiranom humanitarnom primirju od 48 sati u Alepu

Ranije je ruska vojska saopštila da je spremna da podrži poziv Ujedinjenih nacija za prekid vatre u trajanju od 48 časova nedeljno kako bi omogućila dostavljanje humanitarne pomoći u sirijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grad Alepo.

Rusija je, kako je precizirao portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, spremna da podrži dopremanje humanitarne pomoći počevši od sledeće nedelje, preneo je AP.

On je naveo da bi Rusija podržala inicijativu pod uslovom da konvoji sa humanitarnom pomoći odlaze u delove Alepa koji su i pod kontrolom pobunjenika i pod kontrolom vlade.

"Specijalni izaslanik pozdravlja saopštenje Ruske Federacije a humanitarni tim UN je sada spreman da se mobiliše u cilju sprovođenja plana i operativnih detalja", navodi se u saopštenju de Misture, prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.