Davutoglu: U bombaškom napadu u Ankari aktivnu ulogu imali kako ISIS tako i PKK

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2015, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: U bombaškom napadu u Ankari aktivnu ulogu imali kako ISIS tako i PKK

ANKARA - Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da je terorizam zločin protiv čovječnosti koji predstavlja veliku prijetnju u svijetu.

"Saradnja svih zemalja u borbi protiv terorizma, posebno susjednih zemalja, je najbitnija mjera u smislu poduzimanja određenog oblika predostrožnosti", istakao je turski premijer.

Naglasio je takođe, kako je problem migracija globalni problem, a ne samo izazov za zemlje koje graniče sa konfliktnim područjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Usljed kriza koje se u posljednje vrijeme dešavaju u svijetu, posebno u Siriji i Iraku, pitanje migracija nije samo problem susjednih zemalja nego je postao problem cijele Evrope, ali i čovječanstva", kazao je Davutoglu.

U vezi sa terorističkim napadom u Ankari, Davutoglu je izjavio da su pronađeni važni tragovi u vezi sa DNK testovima.

"Došli smo do važnih saznanja u vezi sa DNK testovima. Posebno u vezi sa jednim napadačem. Još uvijek traje detaljna istraga. Produbljena je istraga i u vezi sa nekim kontaktima koje su napadači imali. Otkrit ćemo ko je izveo ovaj gnusni napad i potom izvesti pred lice pravde, ali i one koji stoje u pozadini napada. Sigurno će biti kažnjeni i oni koji su isplanirali napad", rekao je Davutoglu.

Napomenuo je da postoji velika mogućnost da su terorističke organizacije ISIS i PKK-a igrale aktivnu ulogu u napadu u Ankari.

"Kako se produbljuje istraga o napadu, iz rezultata koje smo dobili analizom određenih Twitter profila i nekih IP adresa može se vidjeti da postoji velika mogućnost da su u napadima aktivnu ulogu imali kako ISIS tako i PKK-a", istakao je turski premijer.

U terorističkom napadu koji se desio u subotu u Ankari poginulo je 97 osoba, a a nekoliko stotina osoba ranjeno.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Davutoglu: Iza napada u Ankari možda stoje i Islamska država i Kurdi

Izvor: Blic, 14.Okt.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da su Islamska država i Radnička partija Kurdistana (PKK), možda imale ulogu u dva bombaška napada u Ankari tokom vikenda u kojima je poginulo blizu stotinu ljudi...Na konferenciji za novinare u Istanbulu, Davutoglu je rekao da se istraga u vezi sa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.