Danas na Skupštini Kosova set zakona iz Agende za integraciju u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas na Skupštini Kosova set zakona iz Agende za integraciju u EU

Skupština Kosova će na današnjoj vanrednoj sednici razmatrati set zakona koji se odnose na Agendu za integraciju u EU (AEI) i koji proizilaze iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Kosova.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj, na čiji se zahtev je zakazana vanredna sednica, juče je rekao da zakone koji se odnose na AEI treba pod hitno usvojiti kako bi se ispunile obaveze iz AEI 1 i da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosovo moglo dalje nastaviti sa ostvarivanjem obaveze iz AEI 2.

Neki od tih zakona su u direktnoj vezi i sa procesom liberalizacije viza za građane Kosova i odlukom Evropskog saveta o liberalizaciji.

Među tim zakonima su i predlozi Krivičnog zakonika Kosova, zakon o oduzimanju imovine stečene krivičnim delom, zakon o zaštiti svedoka saradnika i zakon o disciplinskoj odgovornosti.

Takoje, među prioritetima su i zakon o sudovima, o Sudskom savetu, o Tužilačkom savetu.

Očekuje se da današnju sednicu Skupštine zbog značaja koji ovi zakoni imaju za evropski put Kosova ne bojkotuju poslanici Demokratskog saveza Kosova i Samoopredelenja.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vanredna sednica skupštine Kosova od svega par minuta

Izvor: B92, 13.Nov.2018

Priština -- Vanredna sednica kosovskog parlamenta, koju je za danas sazvao premijer, zaključena je nakon samo nekoliko minuta, a posle žestokog protivljenja opozicije...Na dnevnom redu trebalo je da se nađe set zakona posvećen evropskoj agendi i ubrzanju procesa vizne liberalizacije...Sednica je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.