Dačić sa ambasadorima Bugarske i Grčke

Izvor: RTS, 30.Jun.2014, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa ambasadorima Bugarske i Grčke

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić imao je odvojene susrete sa ambasadorom Bugarske i ambasadorom Grčke.

Dačić je bugarskog ambasadora Angela Simeonova Dimitrova primio uoči predstojeće posete ministra inostranih poslova Bugarske Kristijana Vigenina Srbiji 3. jula. 

Sagovornici su razmotrili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pitanja iz domena bilateralnih odnosa, podrške Republike Bugarske evrointegracijama Srbije, kao i ekonomske saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Takođe, precizirane su i teme za razgovore tokom posete ministra Vigenina Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Dačić se tokom dana sastao i sa ambasadorom Grčke Konstantinosom Ikonomidisom, sa kojim se saglasio da je nastavak i unapređenje političkog dijaloga i sveukupnih bilateralnih odnosa u obostranom interesu.

Dačić se Ikonomidisu zahvalio na humanitarnoj pomoći upućenoj poplavljenim područjima Srbije, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji koja vlada u Grčkoj, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Glavne teme razgovora bile su dalji razvoj bilateralnih odnosa, podrška Grčke evropskim integracijama naše zemlje, pregovori Beograda i Prištine pod okriljem EU, kao i regionalne i druge aktuelne međunarodne teme, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić razgovarao sa ambasadorima Grčke i Bugarske

Izvor: Blic, 30.Jun.2014

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadore Grčke i Bugarske...Ivica Dačić primio je danas ambasadora Grčke u Beogradu Konstantinosa Ikonomidisa, sa kojim se saglasio da je nastavak i unapređenje političkog dijaloga i sveukupnih bilateralnih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.