Dačić sa Lavrovom: Veoma visok nivo strateškog partnerstva

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa Lavrovom: Veoma visok nivo strateškog partnerstva

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom kao i sa potpredsednikom Vlade Jurijem Borisovim. Dačić i Lavrov razgovarali su o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, produbljivanju bilateralnih veza u svim domenima, o situaciji na Kosovu i Metohiji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić i Sergej Lavrov su zaključili da su odnosi između dve zemlje dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva i da o tome svedoče stepen poverenja koji postoji u našim odnosima, kao i veoma intenzivna dinamika susreta na visokom nivou, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, produbljivanju bilateralnih veza u svim domenima, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u našem regionu.
Ministar Dačić je informisao ruskog kolegu o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine, izrazivši zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo saradnjom na multilateralnom planu uz isticanje značaja nastavka međusobnih podrški u međunarodnim organizacijama.

Razgovori sa potpredsednikom Vlade Rusije 
Ministar Dačić sastao se prethodno sa potpredsednikom Vlade Rusije Jurijem Borisovim.
Današnji sastanak kopredsednika Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Ruske Federacije održan je u cilju pripreme za naredno zasedanje Međuvladinog komiteta koje će biti održano početkom marta 2020. godine u Kazanju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova
Na sastanku je razgovarano o širokom spektru tema koje su obuhvaćene radom Međuvladinog komiteta za trgovinsku, ekonomsku i naučnu i tehničku saradnju, poput saradnje dve države u oblasti energetike.
Posebno je bilo reči o snabdevanju gasom, saradnji u oblasti poljoprivrede, industrijske proizvodnje, izgradnje železničke infrastrukture, naučno-tehnološkoj sferi i inovacijama.
Razgovarano je i o drugim pitanjima iz domena bilateralnih odnosa. Izraženo je zadovoljstvo rastom ekonomske saradnje i realizovanim obimom trgovinske razmene u protekloj godini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić u Moskvi: Rusija je uvek na strani Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2019

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Rusija uvek na strani Srbije i da joj pruža podršku na velikim međunarodnim forumima, dodajući da je ta podrška bitna za odbranu našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta...Dačić je to izjavio novinarima u Moskvi nakon susreta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Dačić razgovarao u Moskvi s potpredsednikom Vlade Rusije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Dec.2019

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov danas su u Moskvi izrazili zadovoljstvo rastom ekonomske saradnje dve zemlje i realizovanim obimom trgovinske razmene u protekloj godini. Sastanak Dačića i Borisova, dvojice kopredsednika Međuvladinog komiteta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sektoru za vanredne situacije 80 novih vozila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2019

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona i 60 terenskih vozila Sektoru za vanredne situacije, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo u cilju unapređenja uslova rada vatrogasaca-spasilaca...Ministar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.