Dačić obećao Platiniju da će suzbiti nasilje u sportu

Izvor: Kurir, 08.Mar.2013, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić obećao Platiniju da će suzbiti nasilje u sportu

Dačić je, kako se navodi u saopštenju Vlade, rekao i da će u narednih deset dana biti formiran nacionalni tim koji će koordinirati aktivnosti za rešavanje tog problema.

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u današnjem telefonskom razgovoru s predsednikom UEFA Mišelom Platinijem da će Vlada Srbije preduzeti oštre mere za suzbijanje nasilja na sportskim takmičenjima.

Predsednik UEFA Mišel Platini je izrazio zadovoljstvo zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << brzog reagovanja Vlade Srbije, saopštila je Vlada Srbije.

Srbija i Hrvatska su dobile "žute kartone" i, ukoliko se ne reši problem nasilja na fudbalskim takmičenjima, preti opasnost da njihovi klubovi i reprezentacije budu isključeni iz evropskih takmičenja.

Dogovoreno je da se do kraja maja u Srbiji donese nacionalna strategija za borbu protiv nasilja i huliganstva na sportskim takmičenjima, a da problem bude trajno rešen u roku od šest meseci.

Predsednik UEFA će narednih meseci posetiti Srbiju, dogovorili su se Dačić i Platini.

Dačić je rekao da bi bilo katastrofalno da Srbija bude fudbalski izolovana zbog nasilja na stadionima. Dačić je novinarima u Beogradu rekao da mu je Platini preneo da je slika o Srbiji i Hrvatska negativna.

"Platini mi je danas rekao da su Srbija i Hrvatska dobile "žuti karton". To znači da sada moramo da se izborimo da ne dobijemo još jedan "žuti", odnosno "crveni karton". Moramo ozbiljno da shvatimo ovaj problem i kada je reč o fudbalu moramo više da uradimo. Bilo bi katastrofalno da Srbija bude izolovana u fudbalu", rekao je Dačić.

Predsednik Vlade je istakao da se moraju poboljšati propisi i kažnjavati svi koji prave izgrede na utakmicama.

"Nije Srbija jedina koja je imala probleme s huliganima, ali moramo da utvrdimo pravila jer ovako svi računaju da će naći neki izgovor i da ih neće kazniti ili osuditi. Dajte da kad se desi neki incident, to bude pojedinačni slučaj", kazao je Dačić.

Premijer se u četvrtak sastao s predstavnikom UEFA Grigorisom Surkisom, sa kojim je, kako je naveo, imao težk razgovor i ponovio da će u narednih desetak dana biti formirana radna grupa, da utvrdi strategiju za rešavanje problema nasilja na utakmicama. Dačić je dodao da se rezultati očekuju u roku od šest meseci od dana formiranja te radne grupe.

"Posle toga, UEFA će dalje odlučivati o sudbini naših klubova i reprezentacija. To znači da moramo ozbiljno da shvatimo ovaj problem", kazao je Dačić.

Premijer je rekao da Srbija treba da uradi više da bi u evropskim fudbalskim takmičenjima postizala bolje rezultate.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.