Izvor: Radio Dunav, 14.Jun.2024, 11:33

ИЗЛЕТ У “ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ” АПАТИНСКИХ ПРВАКА

Ученици I -1  и I-2  разреда Основне школе “Жарко Зрењанин” Апатин су, у понедељак 10. јуна, били на излету са својим учитељицама. Пут их је водио кроз природу, кроз Горње Подунавље, део Бестремент.
Овај узбудљиви излет су им омогућили Војводина шуме, ШУ Сомбор, радна јединица >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Dunav << у Апатину, која се постарала да деца добију научно-образовно искуство у природном окружењу. Општина је такође допринела организацији излета обезбедивши превоз, воду, сокиће и слане грицкалице.
Наташа Ћелић, инжењер шумарства и Драган Кукић, ловочувар,  водили су групу малих истраживача кроз шумске стазе. Објашњавали су значај шуме и богатство њеног живог света. Ученици су са великим интересовањем слушали предаваче који су на веома занимљив начин причали о становницима шуме.
Уз игру и забаву, апатински прваци су утврдили стечена знања о екосистемима и различитим врстама које насељавају ове шуме.
Ученици су са  овог излета понели, не само успомене на забаву, већ и нова знања о природи.
Следе излети и за остала одељења првог разреда у септембру, јер због лоших временских услова нису могли да се реализују овог месеца.
The post ИЗЛЕТ У “ГОРЊЕ ПОДУНАВЉЕ” АПАТИНСКИХ ПРВАКА appeared first on Radio Dunav.

Nastavak na Radio Dunav...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Dunav. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Dunav. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.