Dačić: Srbija je civilizovana država, organi će odlučiti o poseti Pacolija

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija je civilizovana država, organi će odlučiti o poseti Pacolija

Ministar Dačić kazao je da je Srbija civilizovana država i da će državni organi u skladu sa zakon odlučiti o poseti ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija Novom Pazaru.

"Bio bih zlurad kada bih rekao da ako pokuša da dođe u Novi Pazar, da će proći kao Marko Đurić, ali to se neće dogoditi jer je Srbija civilizovana država", kazao je Dačić novinarima.

On je kazao da poseta Pacolija nije u njegovoj nadležnosti i da će o njoj odlučiti drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << državni organi.

Dačić je prokomentarisao i da se "politički dogovori odvijaju u Briselu, a ne u Novom Pazaru", kao i da poziv predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejmana Ugljanina vidi kao provokaciju.

"Ugljaninov poziv smatram provokacijom, sa željom da Srbija reaguje oštro", rekao je Dačić.

Bošnjačko nacionalno veće pozvalo je Pacolija da poseti Novi Pazar i Rašku 21. i 22. jula, u svojstvu zamenika premijera i ministra spoljnih poslova Kosova.

Kosovo nije tema razgovora sa predsednikom parlamenta Egipta

Ministar Dačić demantovao je danas pisanje pojedinih medija da će povlačenje priznanja Kosova biti tema razgovora sa predsednikom parlamenta Egipta Ali Abdelom el Ahmedom i naglasio da je njegova poseta posvećena bilateralnim odnosima dve zemlje.

Večernje novosti objavile su da će se sa Ali Abdulom al Ahmedom razgovarati i o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, pošto u Kairu postoji volja da se promeni odluka doneta pre pet godina, kada je na vlasti bilo Muslimansko bratstvo.

Dačić je na koferenciji za medije naveo i da ne postoji pisana odluka Egipta o priznanju.

"Ne postoji pisana odluka Egipta o priznavanju Kosova, već je portparol spoljnih poslova Egipta samo izjavio da je Egipat priznao Kosovo, ali je posle nekoliko dana predsednik uhapšen", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je kazao da Priština računa Egipat kao državu koja je priznala nezavisnost, iako nije uspostavila diplomatske odnose sa Kosovom.

Ali Abdul al Ahmed boravi danas u Srbiji povodom obeležavanja 110 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Dačić: Nema pisane odluke Egipta o priznanju Kosova

Izvor: RTS, 19.Jul.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da u slučaju priznanja Kosova koje je učinio Egipat nije sve baš jasno, budući da ne postoji pisani trag, ali i da ne treba povezivati temu KiM sa aktuelnom posetom predsednika parlamenta te zemlje Beogradu, gde je tema bilateralna saradnja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.