Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Dec.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Odnosi s Nemačkom nisu narušeni

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da odnosi Srbije i Nemačke nisu narušeni sporom predsednika Tomislava Nikolića i ambasadora Nemačke Hajnca Vilhelma.

Nikolić je prethodno kritikovao nemačkog ambasadora rekavši da je "prekoračio granicu lepog ponašanja indirektno ga optužujući za laž" povodom interpretacija nedavne izjave potpredsednika Evropske komisije Johanesa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Hana date u Beogradu u vezi s Kosovom.

Dačić je rekao da razume reagovanje predsednika Nikolića, i da bi trebalo da se razgovara o spornim izjavama, štiteći integritet predsednika i interese zemlje zarad dobrih odnosa sa Nemačkom.

"Bez obzira na to šta je Han rekao, stav EU nikada ne može biti da Srbija prizna Kosovo, jer to nisu uradile ni same (sve) članice EU", kazao je on.

Nikolić se danas sastao s nemačkom ambasadorom, a na početku susreta, prema izjavama reportera, njih dvojica su se i poljubila.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Odnosi Srbije i Nemačke nisu narušeni

Izvor: Kurir, 29.Dec.2014

Odnosi između Nemačke i Srbije nisu narušeni zbog ovoga što se desilo.Reč je o spletu okolnosti koji je doveo do različitih reči možda nediplomatskih od strane nemačkog ambasadora, rekao je srpski šef diplomatije..BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.